PASCOL 10

“Sadece Hayvan Sağlığında Kullanılır.”

Pascol 10

Enjeksiyonluk Süspansiyon

Sığır, Koyun ve Keçilerin Pasteurellozis, Yanıkara, Malign Ödem, Nekrotik Hepatitis, Enterotoksemi ve E. coli İshallerine Karşı İnaktif Bakteriyel Aşı

BİLEŞİMİ: Steril, üst kısım berrak, alt kısım opak, çalkalandığında homojen ve opak görünümdedir.

Aktif Maddeler: 1 doz (2ml) için minimum oranlar;

Pasteurella multocida- Farelerde PD50 log>2 koruma

Mannheimia haemolytica Tip 1- Farelerde PD50 log>2 koruma 

Mannheimia haemolytica Tip 2- Farelerde PD50 log>2 koruma

Clostridium novyi Alfa antitoksin*- >3.5 IU/ml

Clostridium septicum Alfa antitoksin*- >2.5 IU/ml

Clostridium perfringens tip B- Beta antitoksin >10 IU/ml ve Epsilon antitoksin* > 5 IU/ml 

Clostridium perfringens tip C- Beta antitoksin* – > 10 IU/ml

Clostridium perfringens tip D- Epsilon antitoksin*> 5 IU/ml 

Clostridium chauvoei- Kobaylarda en az %90 koruma 

Escherichia coli- >100 AU (Aglutinin Unit)*

Thiomersal- %0.01 Koruyucu

*İmmunize tavşan serumlarındaki koruyucu yanıtlardır.

Formaldehit ile inaktive edilmiştir. Alüminyum Hidroksit jele absorbe edilmiştir.

İMMUNOLOJİK ÖZELLİKLER: Farmaterapötik grup: Sığır, Koyun ve Keçilerin Pasteurellozis, Yanıkara, Malign Ödem, Nekrotik Hepatitis, Enterotoksemi ve E.coli İshallerine Karşı İnaktif Bakteriyel Aşı QI Immunologicals

ATCvet Code: QI02AC(Sığır), QI04AC(Koyun),

QI03AC(Keçi)

KULLANIM SAHASI/ ENDİKASYONLAR: Sağlıklı sığır, koyun ve keçilere Pasteurella multocida ve Mannheimia haemolytica etkenlerinin neden olduğu Pasteurellozis, Cl9ostridium chauvoei’nin neden olduğu Yanıkara (Blackleg), Clostridium septicum’un neden olduğu Malign Odema (Malignant Ödem/ Bradzot Hastalığı), Clostridium novyi (oedematiens)’nin neden olduğu İnfeksiyöz Nekrotik Hepatitis (Black Disease; Kara Hastalık), Clostridium perfringens Tip B,C ve D’nin neden olduğu Enterotoksemi ve Escherichia coli’nin neden olduğu ishallere karşı aktif bağışıklık sağlama amacıyla uygulanır.

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU: 3 aylıktan büyük sağlıklı sığırlara 4ml, koyun ve keçilere deri altı yolla 2ml miktarında uygulanır. İlk dozun uygulanmasından 2-4 hafta sonra ikinci doz uygulanır. 3 ayın altındaki hayvanlar aşılanırsa, maternal antikorlar göz önüne alınarak, sütten kesme zamanında veya 4-6 aylık olduğunda aşılama tekrarlanmalıdır.

ÖZEL KLİNİK BİLGİLER VE HEDEF TÜRLER İÇİN UYARILAR: 3 aylıktan büyük sağlıklı hayvanlara uygulanmalıdır. Aşı kullanım öncesi oda sıcaklığına getirilmelidir. Aşı soğuk zincirde taşınmalı veya muhafaza edilmelidir. Donmuş ve soğuk zincir dışına çıkmış aşılar kullanılmamalıdır. Ambalaj bütünlüğü bozulmuş şişeler kesinlikle kullanılmamalıdır. Aşı kullanılmadan önce ve kullanım süresince çalkalanarak homojenize edilmelidir. Aşının uygulamasında asepsi ve antisepsi kurallarına uyulmalıdır.

Gebelik, laktasyon ve yumurtlama döneminde kullanım: Gebelik ve laktasyon süresince kullanılabilir. Ancak aşılama işlemi esnasında yaratılacak olan stres nedeniyle gebeliğin son dönemlerinde uygulanması önerilmemektedir.

İSTENMEYEN ETKİLER: Aşılamadan sonra kısa süreli hafif beden ısı artışı ile enjeksiyon bölgesinde sınırlı şişkinlikler normal aşı reaksiyonudur. Çok seyrek olarak aşırı duyarlılık ve anafilaktik reaksiyonlar oluşabilir. Bu gibi durumlarda adrenalin veya benzeri preparatlar uygulanmalıdır.

İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ: Diğer aşılarla birlikte kullanıldığında etkileşimi hakkında bilgi bulunmamaktadır. Bu nedenle ürünün diğer ürünlerle aynı günde veya farklı zamanlarda kullanımının etkili ve güvenilir olduğu ispatlanmamıştır. Herhangi başka bir ürünle karıştırılmamalı ve birlikte uygulanmamalıdır.

DOZ AŞIMINDA BELİRTİLER, TEDBİRLER VE ANTİDOT: Aşının önerilen dozunun 2 katı kullanımı hedef türlerde yapılan çalışmalarla güvenli bulunmuştur. Gerekli durumlarda adrenalin ve benzeri preparatlar kullanılmalıdır.

GIDA DEĞERİ OLAN HAYVANLARDA KALINTI UYARILARI: 28 gündür.

KONTRENDİKASYONLAR: Bilinmemektedir.

GENEL UYARILAR: Çocukların ulaşamayacağı ve göremeyeceği bir yerde muhafaza ediniz. Beklenmeyen bir etki görüldüğünde veteriner hekime danışınız.

UYGULAYICININ ALMASI GEREKEN ÖNLEMLER VE HEKİMLER İÇİN ÖNERİLER: Aşı uygulayıcı için zararsızdır.

MUHAFAZA KOŞULLARI VE RAF ÖMRÜ: +2/+8°C sıcaklıkta, buzdolabında ve karanlıkta saklayınız. Dondurmayınız. Açıldıktan sonra aynı gün içerisinde tüketilmelidir. Açılan şişeler +2/+8°C’de buzdolabında açılmamış ürün şartlarında muhafaza edilmelidir. Kullanım süresince soğuk zincir korunmalıdır. Raf ömrü 2 yıldır.

KULLANIM SONU İMHA VE HEDEF OLMAYAN TÜRLER İÇİN UYARILAR: Ürünün kullanımı sonrasında artık materyaller, yürürlükteki atık yönetmeliğine göre tıbbi atık olarak imha edilir. Hedef türler dışında kullanılmamalıdır.

TİCARİ TAKDİM ŞEKİLLERİ: 50ml ve 100ml Tip II cam, 250ml ve 500ml polipropilen plastik şişelere dolum yapılır. Aşı şişeleri bütil tıpa ve alüminyum kapaklıdır. Aşılar kutusuz olarak strafor kutularda prospektüsleriyle satışa sunulur.

Bir yorum ekleyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir